Friday, 19 August 2011

Selamat Hari Raya Cik Pingu....

trima kasih aw sebab bagi kat raya kat  aku....

ptt la sibuk tanya poskod..hehehehe..

and firstly, 

sory xantar kad aw kat pingu-pingu,aku tak pandai weh nak 

tulis,aku da try then da result,

BURUK BEBENOR..

daripada aku menjatuhkan air hidung aku,baek aku memBLOGkan kad 

raya kat kaw aw pingu-pingu..aku pun xperlu membuka jerangkung 

aku mcm Batrisya buat kat Lekiu kan????hehehehe..umi sampai 

tanya,

'mmg pandai baca novel 2 jek ea'..

huhuhu....

actually 

when im really need someone to be my ear,Rooftop la yang teman 

aku....then i can smile again..hehehehehe...




weh,ko jgn lak duk mkn lemang banyak sgt aw,xpsl2 membulat jek ko

 t...xnk3!!!kuih raya 2 tlg mkn untuk aku gak,aku nak 2 biji jek 

so ko mkn tuk ko sebijik...ko kan kecik,aku da 

besar..hehehehe....

ko jg diri baek2 aw pingu..

bee da terbang jauh daripada honey..

kakakakakakakaka..

ingat aw,jg diri baek2..

cayannnnnnnnnnnnnnng pingu-pingu.....



SELAMAT RARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN,

maaf semua salah silap aku aw..jgn wat mende pelik2 taw..n usrah2 kerap sikit..=) n aku dgr pun kak liza ader follow usrah jgk kat sana..ader ar msj dier ri2..


maaf sebab banyak wat ko menangis aw,i juz tell da truth n gtw apa yang ptt aku bgtw ko sbb aku xnk ko brubah n ko psn suh aku gtw kan,but now im surrender..ada yang lebih layak jg ko kan..=).. 


kim salam sumer isi rumah aw,theme tahun nie warna apa nie???aku cam bese, theme sama ngan tahun lepas sbb xbeli pun baju raya..kakakakaka.,.
assalamualaikum Pingu2 from John Lennon..







video

Sunday, 15 May 2011

ceria

how do you describe it???
its simple right,but i think its not da simple as A.B.C


kadang manusia letakkan posisi ceria tu bila  dia bersama seseorang yang disayangi atau dalam kata lain adalah kekasih..

semuanya adalah sidia,makan pun ada dia,mandi pun ada dia,tido pun ada dia (dalam hati la maksud aku,hehehehehe)..

boleh kira sidia lah always ada dalam hidup kita dari bangun pagi sampai lelap mata pada malamnya..

sampai kita lupa yang siapa sebenarnya yang kita patut letakkan ditempat teratas..

sometimes we put something at da wrong place..

yes,we always put da important thing at da 1st place..

nope maybe we wrong,false..

kita lupa orang yang menyusukan kita ketika kita merengek masa kecil-kecil dulu..

kita lupa siapa yang selimutkan kita masa kita tertido lepas kita letih sebab main..

kita lupa siapa yang bagi kita semangat masa kita rasa down sangat-sangat..

and da most thing yang kita lupa adalah siapa yang menjaga kita dalam kandungan 9 bulan ect...

kita lupa semuanya seab kita ada sidia..

adalah istilah yang di cipta oarang @ manusia iaitu,'single is simple double is trouble'...............


kadang letak posisi ceria tu bila kita single,sebab nobody cares..

kita bole buat everyhing yang kita nak buat tanpa ada ikatan dengan sesiapa..

tapi sampai bila kita nak hidup dengan berseorangan????

sampai bila kita nak tanam dalam-dalam semua yang tunggu masa nak meletup jek dalam kepala otak kita..

memang manusia hipokrit kalau dia cakap dia tak perlu sesiapa dalam hidup,only they need is theirself..

manusia perlukan seseorang untuk jadi telinga mereka..

menjadi teman bercakap..

menjadi pendengar yang setia..

sebab tu manusia diciptakan berpasangan sebab masing melengkapi..

adalah la pulak yang cakap,'two head is better than one head in brainstorming'..

2.2 persoalan itu like cam different sangat-sangat kan but actuay its da same boat but different cabin(hlovate)..
yang satu tu hidup terlalu simple,yang satu complicated tapi 2.2 tu prob 4 us...

aku xtaw la ada yang faham x,janji aku faham...kakakakakakakaka...

Wednesday, 20 April 2011

aspecting!!!!!!!!!!!!!! be you

maybe you dont understand what is going now!!!!!

you try to make something wierd to be simple..

its dats a good try??

i think nope coz aspecting something stranger is like
wanna touch

da sky..

why we wanna make something stupid??

why we think something useless???

why we remember something make us hurt???

be honest with ur heart...

be loyal on ur mind..

be sincere for u smile..

be you, only you, juz you...cawan..

Sunday, 17 April 2011

DENTOMEDICA


cikgu koir aku,Herwie..yang terjulur lidah cam orang kurang siuman mat arep,yang duk usha ntah apa tu mael..yang cute tu aku..kakakakaka..Melaka~~~

memag kami nie gelak jek sakan..
happening yang amat 2..
ader ker batch giler cam kitorang???
kakakakaka..
smpai  budak2 medical pun da ilang malu nk gelak beso..huhu..
yang baju itam jalur 2 adalah pengetua kami(kot),hehehe,cik hasnizi..
dier yang jaga kami dari A TO Z..

 

adik beradik ea anda ini???kakakakaka..
marcela n vivienty..
pose lam bas 2..  
xnyempat tul..


yang nie part paling menyedihkan..
kami didenda cikgu kami untuk mencari harta karun..
huhuhu...
kami kat R&R maner ntah nie..
benti ader yang nak kencing..
hak3


1st kami sampai kat Kompleks Kebudayaan Melaka..
yang baju coklat ader jalur kat lengan 2 adalah pengetua kami jugak,cik fauzi.
dier paling cool..
colio..
masing2 cam baru masuk alam kayangan,pelik semacam..
kakakakakaka



kak rutina dan kak hazel kelaparan..
kakakakaka
nie tyme kat tempat makan..
mula2 smpai saper xmalu..
xtaw sistem agi la katakan..
tapi da rest,mmg kami adalah juara..
juara ditempat mkn..
lau tyme mkn mmg kami lah yang 1st mkn other than team laen..
amcam???
gempak sgt2 x?????


yang paling dekat dengan lense nie posmen@izham..
tepi 2 remy,single kami 2..
yang berdiri dengan muka remuk redam 2 abg ridzal,sarat dengan camera dan handycam..
hehehe..
kami ngah menunggu mkn mnjng..
b4 competiton,cri energy dlu..
semua dengan harapan kami akan menang..
hehehe


bermula dari kiri adalah haida,kak rut,dugong pio,herwie,aku,jiey kecik,mael,kema,wandy,posmen n abg ridzal ngah duduk..
kami nie mmg kaki posing..
hak3..
mmg ganas wow,team laen sibuk practice kami sibuk posing..
hehehehe.. 
kami yang sempoi



 kucing@clyrona dan vie..
sengih lepas kenyang..
mmg lau nak nampak geng merah,cni la crinya..
kakakakaka..


 kucing dengan bznyer handle cik hasnizi yang xpandai pkai neck tie..
kakakaka..
cikgu kami da kesejukan..
yg lelaki nie bwu pas kena make over.. 
kami yang confident


kan aku da ckp mmg kaki posing jek manjang.kakakaka..

dak2 medikal bwu pas make over nie..
all medical aw tapi nobody know kami kombinasi antara dental n medikal...
coz mmg kami semua sekepala,jiwa laen2 ar...
hak3..


gelakkan manjang??? 
aku da gtw kan mmg kami gelak sakan jek..
yang tengah 2 adalah import dari portugal utk persembahan portugis..
kakakakaka


kedua-dua pengetua tengah bagi amanat terakhir..
cikgu lak bz suh tarik nafas..
semput taw x..
hak3..


kak rut ngah make up ag nh..aku nga mat arep mmg kki skip bab camni..
kakakakaka..

kami ngah release all da stress coz da nk msk hall da..aminnnn...


kami adalah juara dihati masing-masing..
semua rindu keadaan dan situasi disni..
kami adalah kami dan everybody in mastermind in da choir team..
thanks 4 da moment in with u all..
kami tetap yang terbaek..ikatan kami begitu akrab..
kami tidak pernah lupa lontarkan senyuman..
disaat perpisahan yang paling dirasa adalah di LCCT

kerana

student from borneo da nk balik kg masing2..
kami semua rindu choir team 2009 pny batch,JT n JP also Medical student..
thanks a lot cik hasnizi dan cik fauzi..
kami ingat segala yang telah cik berdua lakukan untuk kami..
cik berdua staff kami yang paling sempoi.. 

CHAIYO' DENTOMEDICA CHAIYO'


KAMI



Hargailah

boringnyer penang(geogetown)..apa lagi yang nk aku lakukan disini..

nasb baek aku da nk cow dari cni..

lau x mau mmpus aku kat cni..

tiada apa yang menarik..

myb sbb penang aku nie terlalu teruk utk aku..

pressure sggh aku disini..

tiada apa yang leh aku buat selain bangun,mkn tido n kluz..

ader cadangan laen selain itu???xder kan..

so,nie la life kat cni..

hujan emas dinegeri owg,hujan batu dinegeri sendiri,lbh baek 

negeri sendiri..

aku rindu 

WAKAF BHARU..

aku nk lepak 

PAKIm..

aku nk lepak di 

TAMAN HIJAU..

aku nk usha bundle..

tapi wit 2 prob gak tp no hal coz aku eppy kat sana.. 

kakakakakaka
aku ada parents,aku ada adik,aku ada rumah yg besh..

so,mmg aku suker sna drpd penang nie..

aku nak balik..

tapi utk blk,aku kena submit research aku dlu..

KAKAKAKAKAKAKA..

satu apa pun xsentuh ag,da ar due date 28 of april...

3hb 5 final exm,hope past with flyng colors..

schedule ada lagi Binator,Extra Oral Traction(EOT)..

then aku chow from penang..



escape escape escape...hahahahahahaha










Saturday, 16 April 2011

life

kehidupan is life..

in life we cant hav anything..

its call dream..

dream also diasingkan dengan impian dan mimpi..

kenapa??

mimpi hanyalah sesia..

impian adalah sesuatu yang kita need in life..

we survive fir it..

jgn jadi 

miss da water when da water run dry 

coz banda tu leh jadi hidup kita celaru..

fikiran celaru,hati bisu,jiwa runtuh..

take it seriously..


bismillahhirrahmanirrahim

aku,mohd farid bin nordin..
panggil aku payed@cawan..
memulakan langkah dari 1st step to infinite..